Temný eros, vědomé BDSM a přijetí stínů (TE1)

JAK MŮŽE TEMNÝ EROS A VĚDOMÉ BDSM PŘISPĚT KE ŠŤASTNÉMU ŽIVOTU?

PROČ JSOU NÁZORY NA TYTO SMĚRY TAK POLARIZOVANÉ?

VĚDOMÉ BDSM A TEMNÝ EROS JAKO ZDROJ OSVOBOZENÍ, SKRYTÉ ENERGIE A LÁSKY.

Jak uvádíme i v úvodním článku Erotika, BDSM a Temný Eros, zajímá tato tematika velké množství lidí nejrůznějších profesí a společenského postavení. Názory jsou velmi polarizované a svázané mnoha předsudky. Často i v rámci jedné osoby mezi přiznaným a pravdivým postojem. Semináře tohoto typu však považujeme za velmi důležité. V mnoha školách orientovaných na pozitivní myšlení učí, jak „správně pozitivně vnímat svět“. Dokud ale nesestoupíte do hlubin své duše, dokud se budete snažit za každou cenu udržet na slunci aniž projdete svým popelečním obdobím budou se vám vaše stíny objevovat nevědomě v těch nejnevhodnějších situacích. Neříkáme, že je tento kurz jednoduchý, ale rozhodně je intenzivní. Dary, které na vás čekají cestou do hloubky i zpět za sluncem, vás obohatí na celý život.

Proč nám může vědomé BDSM a Temný eros pomoci

Dokud neporozumíte svým stínům, můžete třeba křičet na svého partnera bez zjevné příčiny, můžete použít fyzické nebo psychické násilí na své děti, podřízené … Čím více něco potlačujeme, tím silněji a častěji nekontrolovatelně explodujeme, pasivní agresí chladně trestáme své nejbližší nebo naopak postupem času zcela otupíme, staneme se apatickými a odřízneme se od své životní energie.

Zkuste s námi v bezpečném prostoru hravou formou prozkoumat svou „temnou stranu“, abyste ji vědomě osvobodili a přijali. Povedeme vás technikami, které to umožní. Přínosy se neprojeví jen v oblasti sexuality, ale prolnou se vám do všech oblastí života. Budete např. sami se sebou mnohem vyrovnanější, budete umět vhodně prosazovat své názory. To, co jste zatím vnímali jako útoky ostatních na vaši osobu, vás nadále nebude ohrožovat. Naopak. Přemění se ve zdroj, ze kterého dokážete čerpat pro sebe.

Podívejte se na krátké pozvání na kurz

Hlavní důvod, proč prozkoumávat své stíny, vědomé BDSM a Temný eros je velmi prostý. Pomůže nám to uvolnit obrovský zdroj životní energie, který v sobě mnoho lidí díky společenským konvencím a obavám potlačuje. Zároveň s potlačováním svých stínů v sobě dusíme i živost a mohutný zdroj síly. Potřebujeme zažít rozdíl mezi potlačováním a prožíváním vhodnou formou. Příkladem jsou důtky jako symbol. Pro mnohé symbolizují trest. Proto nezažijí, slastné pocity, vzrušení a energie až extáze, které mohou navodit. Zažijete-li jednou láskyplné hlazení a nabíjení energie prostřednictvím zkušeného a vědomého dávajícího, budete chápat, že jste svůj symbol důtek jako trestu transformovali v symbol potěšení a radosti. Dalším příkladem může být žena, neovládající své pocity a nálady, kvůli kterým raději otupí a stane se krotkou, ale se zklidněním se vytratí všechna její nádherná živost. Někteří muži se pro změnu natolik bojí své syrové mužné síly, že ji zcela potlačí a zůstanou v roli „hodného chlapce“. Nemají pak dostatek síly a odvahy na výzvy, které před ně staví jejich ženy, práce a okolní svět. Ztrácí svou přitažlivost a nedaří se jim plně využívat svých schopností.

Kurzy tohoto typu jsou pro některé radostné a zábavné, pro jiné naopak hlavně zpočátku velmi náročné. Ve většině případů však způsobí silnou transformaci mnoha osobních i vztahových témat a neuvěřitelně pozitivně prospějí vašemu dalšímu šťastnému životu.

Prozkoumáme tato témata:

  • nahlédneme do různých technik BDSM a Temného erosu
  • vysvětlíme si jejich rozdíly
  • naučíme se, jak je využít pro prohloubení vztahu, navýšení vášně a rozšíření lásky
  • vyzkoušíme si, jak energii konfliktu transformovat v prohloubení vztahu a v potěšení
  • co je to stín nebo démon
  • proč se něčím takovým zabývat
  • co jsou má nejtajnější přání a touhy
  • co jsou mé stíny a jak se s nimi vypořádat
  • co mi říká submise a dominance
  • prozkoumáme a položíme se do obou protipólů
  • z pohledu vědomého BDSM a Temného erosu nahlédneme, jak žít sám sebe a zároveň posilovat vztah ke svému partnerovi

V průběhu workshopu vytvoříme bezpečné a láskyplné prostředí, ve kterém s ohledem na stav každého jednotlivce a páru projdeme uvedená témata. Pokud kdokoliv v libovolný okamžik ucítí, že si nepřeje cvičit, může se na potřebný čas vzdálit do odpočinkové místnosti.

Workshop zahájíme v sobotu v 10 hod. Plánovaná přestávka na oběd 1,5 hod. Předpokládaný konec ve 21 hod. Nedělní program proběhne  od 10 do 17 hod s přestávkou na oběd.

Přihláška na kurz

Temný eros, vědomé BDSM a přijetí stínů (TE1)
V páru? Ne Ano
Souhlasím s podmínkami
Souhlas ochranou a nakládáním osobních údajů GDPR
Přihlásit se
Lektoři
Kateřina Komedová Trägerová