Erotika, BDSM a Temný Eros


Vydáme-li se na cestu poznání barev sexuality, budeme překvapeni, jak širokou paletu barevných odstínů objevíme.

Erotika je nesmírně široký pojem. Seznámíte se se všemi základními směry a některé z nich si v bezpečném prostředí vyzkoušíme. Poznáte principy a důvody, proč je prospěšné se jimi v dlouhodobém vztahu zabývat.

Ať se na to díváme teorií zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda, resp. tantrickým či šamanským učením, každý z nás máme své stíny resp. démony. Je to ta část naší osobnosti, kterou většinou nevědomě potlačujeme „nemáme ji na sobě rádi“. Může to být naše nenávist k někomu. Potlačovaná agresivita schovávaná za masku zcela pozitivní osobnosti. Často máme v našich stínech mnoho potlačovaných strachů např. ze selhání, odmítnutí, tvaru svého těla. Rovněž to bývají mnohé nenaplněné touhy, které se nám v různých situacích vybavují a zároveň se za ně můžeme stydět a prožívat intenzivní výčitky z toho po čem toužíme.

Dokud se s těmito stíny resp. démony neseznámíme a vhodným způsobem je nepřijmeme, budou nás ovládat.  Čím více je vědomě či nevědomě potlačujeme, tím silnější na nás mají vliv. Projdeme-li správným procesem, často zcela zmizí nebo se transformují do nevinné zábavné podoby, která nadále obohacuje náš osobní i partnerský život.

Neuvěřitelné množství lidí na internetu denně vyhledává scény s tematikou BDSM, aniž si uvědomují, proč tomu tak je. Neméně početná skupina osob vše kolem BDSM nebo Temného erosu odsuzuje.

Kde je pravda? Nebo spíše jak mám nalézt pravdu, která pro mne bude prospěšná?
Jak tyto oblasti mohou přispět k lásce a šťastnému vztahu?
Nebo jen prostě, jak využít i „temnější“ část sexuality pro více vášně a radosti?
Toto a mnoho dalšího vám osvětlí níže uvedené kurzy.

 

KURZY NA TÉMA Erotika, BDSM a Temný Eros

Přihláška na kurz

V páru? Ne Ano
Souhlasím s podmínkami
Souhlas ochranou a nakládáním osobních údajů GDPR
Přihlásit se
Lektoři
Kateřina Komedová Trägerová